Ваксината срещу COVID-19 на компанията Moderna вероятно ще предпазва до две

...
Ваксината срещу COVID-19 на компанията Moderna вероятно ще предпазва до две
Коментари Харесай

Ваксината на Moderna дава заявка за поне 2 години имунитет

Ваксината против COVID-19 на компанията Moderna вероятно ще защищава до две години. Това заяви генералният шеф на компанията Стефан Бансел, въпреки и да са нужни още данни, с цел да бъде категорично доказано това, заяви Ройтерс.

Американската биотехнологична компания получи през вчерашния ден публично утвърждение от Европейската комисия за стартирането ѝ в страните от общността. Като се има поради, че създаването на имунизациите и изследването им нормално лишава години, продължителността на отбраната против COVID-19 продължава да вълнува и учени и регулаторни органи, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Кошмарният сюжет, разказан в медиите напролет, беше имунизацията да е ефикасна единствено месец-два. Мисля, че той към този момент не съществува. Намаляването на антителата, провокирани от имунизацията у хората, е доста постепенно. Мислим, че може да има отбрана за най-малко към две години ", каза генералният шеф на Moderna Стефан Бансел. 

Той добави, че компанията му е на път да потвърди ефикасността на имунизацията и против разновидностите на ковид, открити във Англия и Република Южна Африка. Учени обявиха, че новоразработените ваксини би трябвало да са ефикасни против двата разновидността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР